BLOG

O gece tüm gözler gülümsemenizde olsun

Bugün sizlere diş beyazlatma (bleaching) işleminden bahsetmek istiyorum. Diş beyazlatma, her sene düzenli olarak yapılması gereken diştaşı temizliğinden farklı bir işlemdir. Diştaşı temizliği ile ağızdaki mevcut diştaşları ve plaklar temizlenir. Daha sonra yapılan polisaj işlemi ile dişlerde oluşan çay, kahve, sigara lekeleri çıkarılarak dişlerin kendi renginin ortaya çıkması sağlanır. Fakat dişinorijinal rengi değişmez. Eğer hasta yoğun olarak çay, kahve ve sigara tüketiyor ise bu lekelerin tekrar oluşması kaçınılmazdır.

Diş beyazlatma işlemi ise daha farklı bir işlemdir. Hekim kontrolünde muayenehanelerde ve hekimlerin kişiye özel plak ve kullanacağı jeli vermesi ile kişinin kendi kontrolünde evde uygulanan olmak üzere iki çeşit beyazlatma seçeneği vardır.

Muayenehanelerde hekim kontrolünde yapılan beyazlatma işleminde, dişin ön yüzeyine çeşitli konsantrasyonlarda beyazlatma jeli uygulanır.  15 dakikalık periyodlarda 45-60 dakika bu işlem tekrarlanır. Uygulanan jel dişin orijnal renginde bir açılma meydana getirir. Dişin yapısına bağlı olarak dişin rengi 4-5 ton açılabilmektedir.

Evde uygulanan beyazlatma işleminde ise kişinin alt ve üst çenesinden ölçü alınarak, kişiye özel plaklar elde edilir. Hastaya beyazlatma jeli ve plaklar verilerek, nasıl uygulayacağı gösterilir ve kontrol seansına çağrılır. İstenilen beyazlık elde edilinceye kadar 1-2 hafta jel ve plaklar hastaya kullandırılır. 

En önemli konulardan biri diş beyazlatma işlemi bittikten sonra dikkat edilmesi gereken kurallardır. Beyazlatma işleminden sonra beyazlatmanın kalıcı olması için 10 gün sigara, çay, kahve, renkli gıdalar, tüketmemeye dikkat edilmelidir.

Daha kalıcı olması için ilk olarak muayenehanede uygulanan ofis tipi ve daha sonra evde uygulanan beyazlatma işlemini beraber önerilmektedir. Çünkü ikisi tek başına uygulandığında bazı durumlarda yeterli olamayabilmektedir.

Siz de bembeyaz dişlerle  çekinmeden  doyasıya gülümseyebilmek istiyorsanız  ağız,diş sağlığı bakımınızı mutlaka yaptırmalısınız.

Yaklaşan düğün sezonunda sizde o gece tüm gözler gülümsemenizde olsun istiyorsanız beyazlatma tedavisini düşünebilirsiniz. 

Bizi takip edin!
GÜRKAYNAK DİŞ KLİNİĞİ Cumhuriyet Blv. No:135 Adil Bey Apt. Kat:1 D:1-2 (9 Eylül Rektörlük Karşısı) 35220 Alsancak, Konak Tel. 0 232 502 25 65   -   onur@gurkaynak.net

İçeriklerimiz ziyaretçileri bilgilendirmeye yöneliktir. Sitede yer alan bilgiler, hiçbir zaman hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçemez.