BLOG

Gülümsemenin yaşı yok

Gülmekten çekinen ya da gülerken eli ile ağzını kapatan hastalarımızın son zamanlarda bize en çok sorduğu soru kendi yaşıtlarınında ortodontik tel tedavisi görüp göremeyeceği. Bu nedenle bu yazımızda yetişkin ortodontisinden ve yapılabilecek tedavilerden bahsetmek istiyoruz.

Gülmek hiç şüphesiz insanı güzelleştirir, kendini iyi hissettirir. Rahatça gülebilen,gülerken dişlerini göstermekten çekinmeyen insanların özgüveninin yüksek olduğu da kanıtlanmıştır.

Ortodontik tedavi sadece çocuklara uygulanabilen bir tedavi değildir. Her yaşta uygulanabilir. Diş teli takılabilmesi için herhangi bir yaş sınırı yoktur. Sadece bu tedaviye başlanmadan önce ağız içi ve radyolojik muayene çok dikkatli bir şekilde yapılarak, diş eti sağlığı ve kemik miktarları, dişlerin ağız içindeki pozisyonları değerlendirilerek hasta için en doğru tedaviye karar verilir.

Tel tedavisinde kullanılan metal braketler günümüzde şekilsel olarak da değişim göstermektedir. Kullanılan markaya göre hem daha estetik, hem de ağızda yara yapmayanları kullanılabilmektedir. Ayrıca metal braketlerden hoşlanmayan, bu braketlerin görünmesini istemeyen hastalarımız için seramik, safir gibi şeffaf renkte braket çeşitleri de vardır. Tüm braket çeşitlerinin avantajları ve dezavantajları uzman bir ortodontist tarafından tedavi görecek kişiye anlatılarak karar verilmelidir.

Günümüzde dişlerin görünen kısımlarında braketlerinin hiçbir şekilde görünmesini istemeyen hastalar için lingual ortodonti tedavi seçeneği vardır. Lingual ortodontide braketler dişlerin iç yüzeyine  yani dile bakan kısımlarına uygulanmaktadır. Bu ıncognito sisteminde hastadan alınan ölçüler yurtdışına gönderilmektedir. Yurtdışında kişiye özel olarak üretildikten sonra hekime uygulaması üzere gönderilmektedir.

Bir diğer tedavi seçeneği ise ortognatik cerrahidir. Ortognatik cerrahi ile sadece dişlere değil çenelere de müdahele edilir. Böyle durumlarda ortodonti uzmanı bir plastik cerrah ile beraber tedavi planlaması yapmaktadır.

Kliniğimizde anneler ve kızları veya oğulları olarak tedavi görmekte olan birçok hastamız vardır. Eğer siz de gülümsemenizden memnun değilseniz mutlaka bir ortodonti uzmanına danışmalısınız. Unutmayın gülümsemenin yaşı yoktur.

Bizi takip edin!
GÜRKAYNAK DİŞ KLİNİĞİ Cumhuriyet Blv. No:135 Adil Bey Apt. Kat:1 D:1-2 (9 Eylül Rektörlük Karşısı) 35220 Alsancak, Konak Tel. 0 232 502 25 65   -   onur@gurkaynak.net

İçeriklerimiz ziyaretçileri bilgilendirmeye yöneliktir. Sitede yer alan bilgiler, hiçbir zaman hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçemez.