BLOG

Gülmek insan doğasının en güzel özelliklerinden biridir

Bu blog yazımızda günümüzde sıklıkla tercih ettiğimiz estetik dişhekimliğinin birinci tedavilerinden olan porselen lamina tedavisinden bahsetmek istiyoruz.

Porselen laminalar dişlerin sadece görünen dış yüzeyine yapıştırılarak dişlerin şekil, form, renk bozukluğunu gidermek için tercih ettiğimiz bir tedavi seçeneğidir. Estetik beklentisi yüksek olan hastalarda sıklıkla tercih edilen, çok titiz ve hassas bir çalışma gerektiren bir tedavi seçeneğidir.

Porselen lamina tedavisi planlanan hastanın önce ağız içi ve ağız dışı fotoğrafları alınır. Daha sonra çenelerden ölçü alınarak tedavi planlaması yapılır. Alınan ölçülerden elde edilen model üzerinde çalışma yapılarak hastaya tedavisi bittikten sonra nasıl görüneceği ile ilgili bilgi vermesi için mock up denilen bir çeşit maket hazırlanarak hastaya uygulanır.  Daha sonra diş yüzeyinde yapılacak işlemlere başlanılır. Dişin durumuna göre bazen hiç diş kesilmeden bazen de görünen yüzeyinden 0,3- 0,5 mm derinliğinde bir aşındırma işlemi yapılır. Normal diş kesiminde ise  yani diğer uygulanan protez işlemlerinde diş çepeçevre neredeyse yarısı olacak şekilde kesilmekte ve porselene yer açılmaktadır. Porselen lamina işleminde ise diş dokusu maksimum seviyede korunur.

Kesim işlemi bittikten sonra , alt ve üst çeneden ölçü alınarak laboratuvara gönderilir. Başarılı bir tedavi için hekimin ve laboratuvarın iletişimi çok önemlidir. Teknisyen ile hekim iyi bir iletişim halinde ise yapılan iş de o kadar başarılı olur. Ölçü laboratuvara gönderildikten birkaç gün sonra ilk prova gerçekleştirilir. Prova aşamasında  estetik düzenlemeler kontrol edildikten sonra  gerekli düzenlemeler yapılarak bitim aşamasına geçilir. Laminalar adesiv yapıştırıcılar dediğimiz yapıştırıcılar ile ve çok özel bir teknikle yapıştırılmaktadır. Doğru uygulandığı takdirde hiçbir şekilde kırılma ve düşme görülmez.  Ayrıca maksimum diş dokusu korunduğu için hastanın alışma süresi çok kısadır.

Her tedavi kişiye özeldir. Dişlerin durumu, diş eti ve kemiğin durumuna göre en doğru tedavi seçeneğini diş hekiminiz karar vermektedir. Pembe ve beyaz estetiğin uyumu ile sonuçta hastanın yüz şekline uygun son derece estetik tedaviler yapılabilmektedir. 

Bizi takip edin!
GÜRKAYNAK DİŞ KLİNİĞİ Cumhuriyet Blv. No:135 Adil Bey Apt. Kat:1 D:1-2 (9 Eylül Rektörlük Karşısı) 35220 Alsancak, Konak Tel. 0 232 502 25 65   -   onur@gurkaynak.net

İçeriklerimiz ziyaretçileri bilgilendirmeye yöneliktir. Sitede yer alan bilgiler, hiçbir zaman hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçemez.